Pečená kachna nadívaná cibulí
175 min.
Ingredience
- 100gramůSádlo škvařené
- 1,5lžíceSůl
- 2lžíceKmín celý
- 500gramůCibule
- 150mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSolamyl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1kusKachna mražená
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1428 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
135 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z kachny odřízneme konce křídel, očistíme ji, omyjeme a osušíme.
- 2Cibuli oloupeme, vhodíme do vroucí osolené vody, přivedeme k varu a ihned scedíme.
- 3Cibuli osolíme, opepříme, pokmínujeme a naplníme jí připravenou kachnu. Tu zašijeme, osolíme, posypeme druhou polovinou kmínu a bez vody ji na sádle ve středně vyhřáté troubě doměkka upečeme. Hotovou kachnu přendáme do jiné nádoby, tuk v pekáči vysmahneme, polovinu sádla slijeme do hrnku, šťávu zalijeme trochou vody a přivedeme do mírného varu. Nožem oškrábeme přípečky na stranách pekáče, na lžíci rozmícháme trochu vody s malým množstvím solamylu, chvilku povaříme a tím šťávu slabě zahustíme.
- 4Z kachny odstraníme nitě a rozporcujeme ji. Porce kachny na talíři obložíme opečenou cibulí, kterou polijeme šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.