Pečená kachna nadivoko
130 min.
Ingredience
- 80gramůCibule
- 1kusBobkový list
- 3kusyJalovec
- 2kusyPepř černý celý
- 1lžičkaSůl
- 60gramůSlanina vepřová
- 1,25decilitryVíno červené
- 1šálekHovězí vývar základní
- 1špetkaCukr krupice
- 1,5lžíceCitronová šťáva
- 1kusKachna mražená
- 2kusyNové koření celé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1337 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
122 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
260 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Zpěníme nakrájenou cibuli na polovině slaniny.
- 2Kachnu očistíme, omyjeme a osolíme. Protáhneme jí částí slaniny a položíme do pekáče ke slanině a cibuli.
- 3Utlučeme nebo umeleme koření a prosijeme na kachnu. Podlijeme vývarem a pečeme v troubě, dokud maso nezměkne.
- 4Pak kachnu vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zředíme vývarem a necháme povařit tak, aby se tuk odděloval od šťávy.
- 5Dochutíme červeným vínem, citronem a dle chuti přidáme cukr.
- 6Podáváme s bramborovým knedlíkem a dušeným červeným zelím.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.