Pečená kachna nadivoko

130 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1337 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
122 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
260 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zpěníme nakrájenou cibuli na polovině slaniny.
  • 2
    Kachnu očistíme, omyjeme a osolíme. Protáhneme jí částí slaniny a položíme do pekáče ke slanině a cibuli.
  • 3
    Utlučeme nebo umeleme koření a prosijeme na kachnu. Podlijeme vývarem a pečeme v troubě, dokud maso nezměkne.
  • 4
    Pak kachnu vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zředíme vývarem a necháme povařit tak, aby se tuk odděloval od šťávy.
  • 5
    Dochutíme červeným vínem, citronem a dle chuti přidáme cukr.
  • 6
    Podáváme s bramborovým knedlíkem a dušeným červeným zelím.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.