Pečená kachna podávaná s povidly
180 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusKmín celý
- 800gramůKachní stehna
- 500mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- Na omáčku
- 100gramůŠvestky sušené
- 100gramůMeruňky sušené
- 150gramůPovidla švestková
- 1kusPomeranče
- 1kusCitrony
- 1kusSkořice celá
- 50gramůTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
744 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
26 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
14 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Kachní stehna posolíme, popepříme, pokmínujeme a vložíme do pekáčku. Mírně podlijeme trochou vody. Troubu si předehřejeme na 200 °C. Pekáč s kachnou vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut. Pak stáhneme teplotu v troubě na 160 °C a pekáč zakryjeme poklicí. Je-li to nutné, ještě kachnu podlijeme a pak pečeme, dokud nezměkne, asi 120 minut.
- 2Zatímco se peče maso, připravíme si omáčku z povidel. Přidáme do nich šťávu vymačkanou z jednoho citronu a jednoho pomeranče, přidáme skořici a tymián a podlijeme vodou. Pak přidáme sušené ovoce, například švestky a meruňky, a kůru z jednoho citronu.
- 3Jakmile je kachní maso upečené doměkka, odlijeme tuk a vlijeme k němu povidlovou omáčku. Pak pekáček s masem vrátíme znovu do trouby a ztlumíme teplotu na 130 °C. Pečeme zakryté poklicí ještě 20 minut. Jakmile se chutě propojí, servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.