Pečená kachna s jablečnou omáčkou
130 min.
Ingredience
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín drcený
- 2kusyJablka
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 80gramůMed včelí
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 250mililitrůMošt jablečný
- 200mililitrůVoda pitná
- 2,2kilogramyKachna mražená
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1814 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
157 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou kachnu opláchneme, osušíme, posypeme vně i uvnitř solí a pepřem. Do kachny vložíme dvě jablka, otvor zašijeme a povrch kachny posypeme kmínem. Kachnu vložíme do pekáče, podlijeme vodou a vložíme do trouby předehřáté na 190°C a pečeme zhruba 100 minut. Během pečení kachnu přeléváme výpekem a je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.
- 2Upečenou kachnu vyjmeme z pekáče a držíme na teple. Do výpeku vmícháme mouku a zarestujeme. Poté zašleháme jablečný mošt, vývar a na mírném plameni za stálého míchání povaříme alespoň 15 minut. Před podáváním do horké omáčky vmícháme med a skořici.
- 3Kachnu podáváme naporcovanou a přelitou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.