Pečená kachna s jablky

130 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2199 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
197 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme a omyjeme kachnu, osolíme, okmínujeme.
  • 2
    Vložíme ji do pekáče prsíčky dolů a upečeme dozlatova.
  • 3
    Asi 20 minut před koncem pečení přidáme kachní játra a upečeme je.
  • 4
    Každou porci obložíme dušenými jablky. Jablka připravíme takto: zbavíme je slupky a jádřinců, nakrájíme na silnější plátky, posypeme cukrem, pokapeme bílým vínem a podusíme je na másle do poloměkka.
  • 5
    Upečená játra nakrájíme na plátky a vmícháme do jablek. Mírně je prohřejeme a na povrchu posypeme loupanými, na nudličky nakrájenými jablky.
  • 6
    Jako příloha je nejvhodnější rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.