Pečená kachna s jablky
130 min.
Ingredience
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1kusJátra kachní
- 1lžičkaSůl
- 0,5decilitrVíno bílé
- 80gramůMandle
- 500gramůJablka
- 30gramůCukr krupice
- 1kusKachna mražená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2199 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
197 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Očistíme a omyjeme kachnu, osolíme, okmínujeme.
- 2Vložíme ji do pekáče prsíčky dolů a upečeme dozlatova.
- 3Asi 20 minut před koncem pečení přidáme kachní játra a upečeme je.
- 4Každou porci obložíme dušenými jablky. Jablka připravíme takto: zbavíme je slupky a jádřinců, nakrájíme na silnější plátky, posypeme cukrem, pokapeme bílým vínem a podusíme je na másle do poloměkka.
- 5Upečená játra nakrájíme na plátky a vmícháme do jablek. Mírně je prohřejeme a na povrchu posypeme loupanými, na nudličky nakrájenými jablky.
- 6Jako příloha je nejvhodnější rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.