Pečená kachna s nádivkou s pomeranči

190 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1447 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
125 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme nádivku. Mrkev jemně nastrouháme, telecí maso, játra a cibuli umeleme a v míse vše smícháme se sádlem, muškátovým oříškem, koňakem a nádivku osolíme dvěma špetkami soli.
  • 2
    Očištěnou, opláchnutou a osušenou kachnu osolíme dvěma špetkami soli a opepříme vně i uvnitř, vnitřek kachny vyplníme nádivkou, přidáme oloupané pomeranče rozdělené na dílky a otvor zašijeme.
  • 3
    Na dno pekáče dáme do hvězdy špejle, na ně položíme kachnu břichem dolů, podlijeme vodou a v troubě na středním plameni dusíme pod víkem pekáče. Během pečení kachnu podléváme vodou a vínem, poléváme výpekem, tučná místa na kachně propichujeme vidlicí.
  • 4
    Asi po tři čtvrtě hodině kachnu obrátíme a pečeme bez víka. Opět poléváme výpekem, vínem a vodou.
  • 5
    Upečenou kachnu vyjmeme a držíme ji na teple. Šťávu zaprášíme moukou, osmažíme, poté podlijeme a alespoň čtvrt hodiny provaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.