Pečená kachna s nádivkou s pomeranči
190 min.
Ingredience
- 1kusKachna mražená
- 200gramůTelecí plec
- 200gramůJátra drůbeží
- 4špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 30gramůSádlo vepřové škvařené
- 1kusMrkev kořen
- 2kusyPomeranče
- 50mililitrůMartell cognac
- 220mililitrůVíno bílé
- 300mililitrůVoda pitná
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1447 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
125 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme nádivku. Mrkev jemně nastrouháme, telecí maso, játra a cibuli umeleme a v míse vše smícháme se sádlem, muškátovým oříškem, koňakem a nádivku osolíme dvěma špetkami soli.
- 2Očištěnou, opláchnutou a osušenou kachnu osolíme dvěma špetkami soli a opepříme vně i uvnitř, vnitřek kachny vyplníme nádivkou, přidáme oloupané pomeranče rozdělené na dílky a otvor zašijeme.
- 3Na dno pekáče dáme do hvězdy špejle, na ně položíme kachnu břichem dolů, podlijeme vodou a v troubě na středním plameni dusíme pod víkem pekáče. Během pečení kachnu podléváme vodou a vínem, poléváme výpekem, tučná místa na kachně propichujeme vidlicí.
- 4Asi po tři čtvrtě hodině kachnu obrátíme a pečeme bez víka. Opět poléváme výpekem, vínem a vodou.
- 5Upečenou kachnu vyjmeme a držíme ji na teple. Šťávu zaprášíme moukou, osmažíme, poté podlijeme a alespoň čtvrt hodiny provaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.