Pečená kachna se skořicovou omáčkou
100 min.
Ingredience
- 60mililitrůCitronová šťáva
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 100gramůCibule
- 40gramůMáslo čerstvé
- 15gramůSkořice celá
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 250mililitrůVoda pitná
- 20mililitrůOlej olivový
- 1000gramůKachna mražená
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
754 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
72 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kachnu naporcujeme, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, vložíme do pekáče, přidáme máslo a pečeme zhruba hodinu. Poté ji vyjmeme, do výpeku přidáme olej, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, skořici, zalijeme vodou a dusíme cca 10 minut. Žloutky rozmícháme s 30 ml citronové šťávy, přidáme do pekáče, odstavíme z ohně, podle chui dosolíme, dopepříme a stále mícháme, až bude omáčka krémová.
- 2Před podáváním vyjmeme skořicový lusk.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.