Pečená kachní prsa na olivách
105 min.
Ingredience
- 5kilogramůKachní prsa
- 4kusyRajčata
- 1kusCibule
- 1kusBobkový list
- 200gramůOlivy zelené
- 2lžíceKapary
- 500mililitrůVíno bílé
- 500mililitrůVoda pitná
- 3stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaTymián sušený
- 0,5lžíceMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1773 kcal
Bílkoviny
253 g
Tuky
62 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Prsa i s kůží nakrájíme na porce, vložíme do žáruvzdorného pekáče, podlijeme vodou a pečeme. Během pečení porce poléváme výpekem, podle potřeby podlijeme vodou.
- 2Když je maso téměř měkké, slijeme vypečený tuk, do pekáče přidáme drobně pokrájenou cibuli, rajčata, která jsme spařili, sloupli a vykrájeli semena. Maso se směsí na sporáku opečeme až se voda vydusí. Na chvíli vyjmeme maso, šťávu zaprášíme moukou, zamícháme, vlijeme polovinu vína, vodu, přidáme koření s česnekem, vložíme do pekáče kachní prsa a vše dusíme asi deset minut. Poté přidáme kapary s olivami a vše ještě deset minut povaříme. Kachní prsa vykostíme a vrátíme zpět do omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.