Pečená kachní prsa s čekankou v parmské šunce

50 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1259 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
92 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachní prsa očistíme, odstraníme blanky a na horní straně ostrým nožem nařízneme mřížku. Ochutíme solí, pepřem, proložíme tymiánem a zakápneme olivovým olejem. Poté maso zprudka osmahneme na rozpáleném oleji, nejprve horní částí s kůží a potom z druhé strany. Prsa přemístíme do zapékací mísy a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme cca 12-15 minut.
  • 2
    Mezitím uvařenou a vychlazenou rýži promícháme s pokrájenou a povařenou zeleninou, osolíme a opepříme dle chuti, přidáme žloutky a vmícháme škrob. Z těsta vytvoříme placičky a z obou stran opečeme.
  • 3
    Čekanku rozpůlíme, osolíme, opepříme a od kořene obalíme parmskou šunkou. Přidáme ji do trouby k masu na posledních cca 6 minut pečení.
  • 4
    Vše rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.