Pečená kachní prsa s čekankou v parmské šunce
50 min.
Ingredience
- 800gramůKachní prsa
- 4decilitryDemi glace
- 150gramůŠunka parmská
- 2kusyČekanka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3decilitryOlej olivový
- Rýžové resty
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 1kusCuketa
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCeler bulvový
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůRýže indiánská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1259 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
92 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kachní prsa očistíme, odstraníme blanky a na horní straně ostrým nožem nařízneme mřížku. Ochutíme solí, pepřem, proložíme tymiánem a zakápneme olivovým olejem. Poté maso zprudka osmahneme na rozpáleném oleji, nejprve horní částí s kůží a potom z druhé strany. Prsa přemístíme do zapékací mísy a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme cca 12-15 minut.
- 2Mezitím uvařenou a vychlazenou rýži promícháme s pokrájenou a povařenou zeleninou, osolíme a opepříme dle chuti, přidáme žloutky a vmícháme škrob. Z těsta vytvoříme placičky a z obou stran opečeme.
- 3Čekanku rozpůlíme, osolíme, opepříme a od kořene obalíme parmskou šunkou. Přidáme ji do trouby k masu na posledních cca 6 minut pečení.
- 4Vše rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.