Pečená koleda s mletým uzeným
65 min.
Ingredience
- 300gramůUzené maso vařené
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1kusVejce slepičí
- Těsto
- 300gramůMouka polohrubá
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 200gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
926 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
76 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
212 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme polohrubou mouku, přidáme k ní celé vajíčko, žloutek, rozpuštěné vlažné máslo, 2 lžíce smetany, sůl, pepř a dobře vypracujeme těsto. Na vále těsto vyválíme na tenkou placku a několikrát ji přeložíme. zabalíme je do potravinářské fólie a necháme 2 hodiny v chladničce.
- 2Mezitím si pomeleme uzené vařené maso. Těsto po 2 hodinách na vále znovu rozválíme na sílu asi 1 cm, nakrájíme z něj obdélníčky přibližně 9 x 7 cm. Do středu dáme lžíci pomletého masa, těsto spojíme a vytvarujeme z něj vajíčka.
- 3Pečící plech potřeme 1 lžicí sádla, "vajíčka" poskládáme na plech, potřeme je rozšlehaným vajíčkem, na několika místech těsto vždy propíchneme vidličkou. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C přibližně 30-35 minut dozlatova.
- 4Pečenou koledu s uzeným podáváme teplou i studenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.