Pečená křepelka s portským vínem
65 min.
Ingredience
- 4špetkySůl
- 4špetkyPepř černý mletý
- 4kusyVinné listy
- 100mililitrůVíno portské
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 120gramůMáslo čerstvé
- 120gramůSlanina vepřová
- 700gramůKřepelka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
785 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
49 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
11 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a osušíme křepelky, osolíme je, opepříme. Na každou křepelku položíme plátek slaniny a také jeden vinný list. Svážeme dohromady potravinářskou nití.
- 2V pekáči rozehřejeme část másla, na něm opečeme křepelky. Odlijeme přebytečný tuk a přilijeme do pekáče portské víno. Zakryjeme poklicí, pečeme přibližně 20 minut, poté křepelky vyjmeme. Zalijeme je vývarem, který vaříme, dokud nezhoustne, nakonec do omáčky vmícháme zbytek másla, ovšem už nevaříme a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.