Pečená krkovice na česneku

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
997 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
61 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
204 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou vepřovou krkovici osušíme a na několika místech maso nařízneme. Očištěný česnek prolisujeme a dáme misky. Přidáme k němu sůl, pepř 4 barev, olej a vše dobře promícháme. Touto směsí potřeme maso za všech stran, posypeme kmínem a proložíme omytými snítkami petrželky a celeru. Krkovici dáme do pekáče a odložíme do chladničky na 12 hodin.
  • 2
    Druhý den maso podlijeme vývarem a pivem (2 dl). Dáme do předehřáté trouby na 180°C-200°C péct. Pomalu je pečeme pod poklicí a občas polijeme výpekem. Když je maso měkké a upečené se zlatou kůrkou, vyjmeme je z pekáče. Výpek vysmažíme na tuk, poprášíme moukou, kterou zpudka orestujeme. Přilijeme horkou vodu, černé pivo (1 dl), zprudka přivedeme k varu a za stálého míchání uvaříme hustší šťávu.
  • 3
    Maso rozdělíme na talíře, polijeme šťávou a podáváme.
  • 4
    Jako přílohu dáváme čerstvý bílý chléb.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.