Pečená krkovice na česneku
120 min.
Ingredience
- 10stroužkůČesnek
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 3lžíceOlej olivový
- 2lžičkyKmín celý
- 7decilitrůMasový vývar
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 7decilitrůVoda pitná
- 400gramůChléb konzumní
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceCeler - nať
- 1kilogramVepřová krkovička
- 3decilitryPivo tmavé 10% 3,7% obj.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
997 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
61 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
204 mg
Postup přípravy
- 1Omytou vepřovou krkovici osušíme a na několika místech maso nařízneme. Očištěný česnek prolisujeme a dáme misky. Přidáme k němu sůl, pepř 4 barev, olej a vše dobře promícháme. Touto směsí potřeme maso za všech stran, posypeme kmínem a proložíme omytými snítkami petrželky a celeru. Krkovici dáme do pekáče a odložíme do chladničky na 12 hodin.
- 2Druhý den maso podlijeme vývarem a pivem (2 dl). Dáme do předehřáté trouby na 180°C-200°C péct. Pomalu je pečeme pod poklicí a občas polijeme výpekem. Když je maso měkké a upečené se zlatou kůrkou, vyjmeme je z pekáče. Výpek vysmažíme na tuk, poprášíme moukou, kterou zpudka orestujeme. Přilijeme horkou vodu, černé pivo (1 dl), zprudka přivedeme k varu a za stálého míchání uvaříme hustší šťávu.
- 3Maso rozdělíme na talíře, polijeme šťávou a podáváme.
- 4Jako přílohu dáváme čerstvý bílý chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.