Pečená krkovička s kaparovou omáčkou
160 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí maso přední
- 150gramůSardinka obecná
- 200gramůSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 10kusůŠalotka
- 100mililitrůOlej olivový
- 60gramůKapary
- 50gramůHrášek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
944 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
45 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
2 g
Cukr
624 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme základ na omáčku. Nastrouháme citronovou kůru a přidáme ji k očištěným sardinkám. Pokapeme olejem, přidáme hodně soli a necháme 6 hodin odležet.
- 2Maso naporcujeme na plátky, potřeme solí a pepřem a na rozpáleném oleji lehce opečeme. Šalotku nakrájíme na kostičky, dáme do pekáče, přidáme maso a pečeme 2 hodiny na 150 stupňů Celsia.
- 3Šťávu z masa zcedíme, přidáme k ní rozehřáté máslo a nastrouhané kapary. Maso nakrájíme na kostičky a přelijeme kaparovou omáčkou. Sardinky vyjmeme z marinády a pořádně je opláchneme od soli. Dáme na talíř k masu, přidáme hrášek na ozdobu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.