Pečená krkovička s kaparovou omáčkou

160 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
944 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
45 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
2 g
Cukr
624 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme základ na omáčku. Nastrouháme citronovou kůru a přidáme ji k očištěným sardinkám. Pokapeme olejem, přidáme hodně soli a necháme 6 hodin odležet.
  • 2
    Maso naporcujeme na plátky, potřeme solí a pepřem a na rozpáleném oleji lehce opečeme. Šalotku nakrájíme na kostičky, dáme do pekáče, přidáme maso a pečeme 2 hodiny na 150 stupňů Celsia.
  • 3
    Šťávu z masa zcedíme, přidáme k ní rozehřáté máslo a nastrouhané kapary. Maso nakrájíme na kostičky a přelijeme kaparovou omáčkou. Sardinky vyjmeme z marinády a pořádně je opláchneme od soli. Dáme na talíř k masu, přidáme hrášek na ozdobu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.