Pečená krůta plněná rýžovou směsí
220 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 160gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 150gramůJátra krůtí
- 150gramůKrůtí ledvinky
- 150gramůKrůtí žaludky
- 700mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1šálekRýže loupaná
- 2šálkyVoda pitná
- 3,5kilogramyKrůta
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
793 kcal
Bílkoviny
119 g
Tuky
21 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
724 mg
Cukr
530 mg
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme ve vodě a necháme prochladnout. Polovinu slaniny nakrájíme na kostičky, druhou polovinu na plátky, krůtí vnitřnosti na kostky, cibuli nadrobno, krůtu očistíme a solíme. Na nakrájené slanině zpěníme cibuli, přidáme vnitřnosti a osmažíme je. Rýži smícháme s usmaženými vnitřnostmi, naplníme vnitřek krůty a zašijeme. Krůtu vložíme do pekáče, poklademe plátky slaniny, podlijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě. V průběhu pečení přeléváme výpekem a podléváme zbylým pivem. Když je maso téměř měkké, poklici odložíme a krůtu dopečeme, až je kůrka křupavá.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.