Pečená krůta plněná rýžovou směsí

220 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
793 kcal
Bílkoviny
119 g
Tuky
21 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
724 mg
Cukr
530 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži uvaříme ve vodě a necháme prochladnout. Polovinu slaniny nakrájíme na kostičky, druhou polovinu na plátky, krůtí vnitřnosti na kostky, cibuli nadrobno, krůtu očistíme a solíme. Na nakrájené slanině zpěníme cibuli, přidáme vnitřnosti a osmažíme je. Rýži smícháme s usmaženými vnitřnostmi, naplníme vnitřek krůty a zašijeme. Krůtu vložíme do pekáče, poklademe plátky slaniny, podlijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě. V průběhu pečení přeléváme výpekem a podléváme zbylým pivem. Když je maso téměř měkké, poklici odložíme a krůtu dopečeme, až je kůrka křupavá.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.