Pečená kuřecí roláda plněná vepřovým masem
155 min.
Ingredience
- 900gramůKuře
- 150gramůJátra kuřecí
- 100gramůŽaludky drůbeží
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 600gramůVepřová krkovička
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžičkyKmín drcený
- 100gramůSádlo škvařené
- 150mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
48 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
429 mg
Cukr
681 mg
Postup přípravy
- 1Střední vykuchané omyté kuře osušíme, rozpůlíme a zbavíme křídel. Ostrým nožem maso nařízneme a pak je seškrabováním oddělujeme od kosti. Obnaženou kost vždy opatrně vykroutíme nebo odřízneme. Takto odstraníme nejen větší kosti, jako je stehenní, prsní, klíční a hřbetní, ale maso odřežeme i ze žeber a z biskupa. Vykostěné kuře rozložíme na vál, silnější části naklepeme. Kosti a křídla použijeme na vývar
- 2Kuřecí játra nakrájíme na kousky, kuřecí žaludky přepůlíme, oloupanou cibuli rozčtvrtíme a do misky rozklepneme vejce. Z vepřové krkovice nakrájíme libové části na kostičky, zbytek masa společně s játry, žaludky a cibulí umeleme. Umletou směs promícháme s kostičkami masa a vejci, přidáme hladkou mouku, sůl, pepř a drcený kmín, vše spolu dobře prohněteme a vytvarujeme do šišky.
- 3Šišku mleté směsi položíme na rozprostřené kuře, kuřecí maso přes šišku přehrneme, sešijeme režnou nití a vytvarujeme váleček, který ovážeme potravinářským provázkem.
- 4Osolený váleček dáme do pekáče na rozpuštěné sádlo a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Při této teplotě pečeme 2 hodiny bez podlévání, maso několikrát obrátíme a přelijeme výpekem. Hotové kuře dáme do jiné nádoby, výpek necháme vysmahnout, zalijeme 150 ml vody, ve které jsme rozmíchali půl lžičky Solamylu a šťávu povaříme.
- 5Kuře zbavíme provázku a nití, nakrájíme na porce a servírujeme přelité šťávou.
- 6Chceme-li kuře podávat studené, necháme je vystydnout při pokojové teplotě a potom 12 hodin v chladničce. Odstraníme provázek s nitěmi a roládu nakrájíme na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.