Pečená kuřecí stehna s mangovou salsou
60 min.
Ingredience
- Kuřecí stehna
- 10gramůCibule
- 5mililitrůOlej stolní
- 500gramůKuřecí stehna
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 20mililitrůChutney mangové
- 7gramůHořčice Bornier - hrubozrnná
- 2stroužkyČesnek
- 1kusMango
- 5gramůKoriandr mletý
- 5gramůKurkuma
- 1kusRajčata
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
17 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Do kuřecích stehen uděláme tři či čtyři zářezy a rozložíme na pekáč. V míse smícháme mangové čatní, hořčici, olej, mletou papriku, kurkumu, rozdrcený česnek a sůl. Vzniklou pastou potřeme kuřecí stehna ze všech stran a necháme je 30 minut odležet, aby pasta pronikla do masa.
- 2Do předehřáté trouby dáme péct kuřecí stehna a pečeme je 40 minut. Během pečení stehna potíráme pastou a poléváme vypečenou šťávou. Grilovací jehlou vyzkoušíme, zda jsou stehna dobře propečená – šťáva z masa v místě vpichu musí být čirá.
- 3Mezitím z manga, rajčete, cibule a koriandru připravíme důkladným rozmícháním v míse salsu. Uložíme ji do ledničky.
- 4Stehna upravíme na mísu a podáváme horká nebo studená s mangovou salsou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.