Pečená kýta s bůčkem na česneku

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
939 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
78 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
84 mg
Cukr
40 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kýtu i bůček očistíme, opláchneme a osušíme. Česnek utřeme se dvěma špetkami soli a potřeme jím kýtu. Bůček (bez kostí a kůže) nakrájíme na malé kostky a osolíme špetkou soli. Kýtu s bůčkem dáme do pekáče, podlijeme teplou vodou a pod pokličkou pečeme v předehřáté troubě asi padesát minut. Během pečení maso obracíme, poléváme výpekem a podle potřeby podlijeme teplou vodou. Když je maso měkké, nakrájíme velmi ostrým nožem porce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.