Pečená makrela na víně
50 min.
Ingredience
- 500gramůMakrela obecná
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na omáčku
- 50gramůCibule
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 120mililitrůVíno bílé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
692 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
57 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
518 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na silnější plátky. Ryby očistíme, opláchneme a osušíme. Poté ryby osolíme a opepříme. Pekáč vymažeme olejem.
- 2V rendlíku na oleji necháme zesklovatět plátky cibule, přilijeme citronovou šťávu, víno, osolíme a vmícháme hořčici. Vzniklou omáčku za stálého míchání na mírném plameni vaříme zhruba 10 minut.
- 3Do pekáče vložíme ryby a v troubě předehřáté na 200°C pečeme. Po 10 minutách ryby obrátíme a dopečeme.
- 4Makrely servírujeme s hořčičnou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.