Pečená panenka
30 min.
Ingredience
- 1špetkaMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVepřová panenka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 100mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžičkaMajoránka
- 2kusyTymián čerstvý
- 130gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaTymián sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
30 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
252 mg
Postup přípravy
- 1Maso zbavíme tuku a blan. Osolíme, opepříme a lehce zaprášíme moukou.
- 2Ve větší pánvi rozpálíme olej, máslo a panenky opečeme z obou stran asi 10 minut.
- 3Hotové panenky vyjmeme z pánve a zakryté necháme v teple. Do výpeku v pánvi přidáme protlak, víno, vývar, smetanu, majoránku, tymián, sůl a pepř. Vše promícháme a krátce povaříme.
- 4Maso urovnáme na mísu nebo talíře, ozdobíme lístky tymiánu a podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.