Pečená perlička s cibulkami
80 min.
Ingredience
- 1kusPerlička
- 4litryVoda pitná
- 10kusůCibule sterilovaná
- 200mililitrůVíno červené
- 1lžičkaSůl
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
18 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
12 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou perličku rozporcujeme, prsa a stehna dáme stranou, ze zeleniny a zbylého masa uvaříme vývar, který zredukujeme na hustou šťávu.
- 2Prsa a stehna osolíme a orestujeme po obou stranách na pánvi na másle. Nejdříve opékáme stranu s kůží, celkem restujeme asi 4 minuty (2 minuty z každé strany.) Maso potom vložíme na pekáč do středně vyhřáté trouby, přidáme kousek másla a pečeme jen několik minut.
- 3Na pánev s tukem po perličce dáme nakládané cibulky, mírně je orestujeme, zalijeme vínem a 2 lžícemi zredukované šťávy z vývaru.
- 4Pečené maso upravíme na talíře spolu s cibulkami a šťávou.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.