Pečená pomazánka z vepřových jater
65 min.
Ingredience
- 500gramůJátra vepřová
- 200mililitrůOlej rostlinný
- 1špetkaVegeta
- 1lžíceSádlo škvařené
- 2lžíceStrouhanka
- 4kusyVejce slepičí
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
895 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
80 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
112 mg
Cukr
647 mg
Postup přípravy
- 1Očištěná a omytá játra umeleme a vložíme do šlehače. Přilijeme smetanu, olej, přidáme vejce, koření a sůl. Vše chvíli šleháme.
- 2Směs urovnáme do formy vymazané sádlem a vysypané strouhankou. Pomazánku pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.