Pečená rajčata plněná houbami
65 min.
Ingredience
- 8kusůRajčata
- 3lžičkySůl
- 3špetkyPepř bílý
- 150gramůAnglická slanina
- 3lžíceOlej olivový
- Náplň
- 250gramůHříbky čerstvé
- 1kusCibule
- 1lžícePetržel - nať
- 3lžíceSýr Eidam cihla 30%
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř bílý
- 3špetkyKmín drcený
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1,2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
466 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
42 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Osm velkých zralých rajčat omyjeme, odkrojíme vrchní část (jako čepičku) a vydlabeme je lžičkou. Dužinu vložíme do misky. Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Očistíme cibuli a drobně ji rozkrájíme. Petrželku omyjeme a krájíme nadrobno. Tvrdý sýr nastrouháme, uzenou slaninu rozkrájíme na tenké plátky.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli, přidáme houby, ochutíme solí, drceným kmínem a pepřem. Promícháme a vysmažíme do růžova. Hříbky poprášíme moukou, znovu promícháme, přilijeme smetanu a pomalu vaříme asi 5 - 7 minut. Po vychladnutí přimícháme rozmačkanou dužinu rajčat a petrželku. Rajčata zevnitř mírně osolíme, ochutíme bílým pepřem. Naplníme je houbovou náplní a usadíme do pekáčku, vytřeného olivovým olejem. Povrch rajčat posypeme sýrem, překryjeme plátky slaniny a pečeme v předehřáté troubě na cca 200 - 220°C po dobu 20 - 25 minut.
- 3Plněná rajčata podáváme jako předkrm nebo jako samostatné jídlo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.