Pečená rajčata s hříbkovou náplní
50 min.
Ingredience
- 8kusůRajčata
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceSherry brandy
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceSýr Ementál (Primátor)
- 250gramůHříbky čerstvé
- 30gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
161 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Z omytých rajčat seřízneme vršky, vnitřky vydlabeme, osolíme a opepříme.
- 2Nadrobno nakrájené hříbky (nebo žampiony) osmahneme na másle, zasypeme moukou, znovu osmažíme a přilijeme smetanu. Vše chvíli povaříme. Nakonec do směsi vmícháme brandy.
- 3Připravená rajčata naplníme, vložíme do vymazaného pekáčku a posypeme nastrouhaným sýrem.
- 4Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.