Pečená slepice na smetaně

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
613 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
42 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
804 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předem uvařenou slepici protkneme slaninou, nakrájenou na hranolky. Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli i kořenovou zeleninu osmahneme na másle, přidáme slepici a koření.
  • 2
    Když je slepice do zlatova upečená, rozporcujeme ji.
  • 3
    Ze zbylé šťávy odstraníme koření, zahustíme smetanou rozkvedlanou s moukou a chvíli povaříme, dochutíme citronovou šťávou, cukrem.
  • 4
    Podáváme s houskovými nebo bramborovými knedlíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.