Pečená slepice na smetaně
50 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůSlanina vepřová
- 100gramůZelenina kořenová
- 1lžičkaSůl
- 5kusůPepř černý celý
- 5kusůNové koření celé
- 1kusBobkový list
- 1špetkaCukr krupice
- 500mililitrůZakysaná smetana
- 1lžíceCitronová šťáva
- 750gramůSlepice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
613 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
42 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
804 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Předem uvařenou slepici protkneme slaninou, nakrájenou na hranolky. Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli i kořenovou zeleninu osmahneme na másle, přidáme slepici a koření.
- 2Když je slepice do zlatova upečená, rozporcujeme ji.
- 3Ze zbylé šťávy odstraníme koření, zahustíme smetanou rozkvedlanou s moukou a chvíli povaříme, dochutíme citronovou šťávou, cukrem.
- 4Podáváme s houskovými nebo bramborovými knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.