Pečená treska - Barramundi putanesca
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 125mililitrůVíno bílé
- 2lžičkyEstragon
- 8kusůRajčata
- 4kusyAnčovička - filety
- 400gramůTreska aljašská
- 4lžičkyOlej olivový
- 125gramůOlivy zelené
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu rozpálíme olivový olej a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme lístky estragonu, najemno nakrájené ančovičky a rajčatový protlak. Za stálého míchání cca 3-4 minuty orestujeme.
- 2Poté přilijeme víno, vmícháme oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata, vypeckované olivy a dusíme, dokud se rajčata nerozvaří.
- 3Připravíme 4 pláty alobalu o rozměru cca 30x30 cm. Na každý dáme porci ryby a rozdělíme na ně připravenou omáčku. Protilehlé strany alobalu spojíme, dvakrát přeložíme a sbalíme.
- 4V troubě předehřáté na 180 °C pečeme cca 25 minut. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.