Pečená treska s cizrnovým pyré

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
24 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
800 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cizrnu opláchneme, očistíme od nečistot a naložíme na 4 hodiny do vody. Spolu s jednou nakrájenou šalotkou, stroužkem česneku a petrželkou dáme vařit do 1 l osolené vody. Uvařenou cizrnu následně rozmačkáme spolu se zeleninou. Na pánvi si rozehřejeme máslo a rozmačkanou směs opečeme spolu s cherry rajčátky do zlatova. Před dopečením přilijeme telecí vývar.
  • 2
    Olivový olej rozpálíme na pánvi a pouze z jedné strany začneme opékat tresku. Filet posypeme tymiánem a prolisujeme k němu stroužek česneku. Celou dobu opékáme pouze z jedné strany, aby nebyla fileta příliš propečená. V případě, že maso je z druhé strany příliš syrové, necháme dopéct pět minut v troubě.
  • 3
    Artyčokům odkrojíme špičky a očistíme je od nečistot. V hrnci si uvaříme vodu s citronovou šťávou a hodíme do ní artyčoky a na kousky nakrájenou šalotku, celer a mrkev. Vaříme téměř do měkka, poté můžeme spolu s masem a cizrnovou směsí podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.