Pečená treska s cizrnovým pyré
60 min.
Ingredience
- 600gramůTreska aljašská
- 40mililitrůMáslo čerstvé
- 1špetkaTymián čerstvý
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůArtyčoky
- 300gramůCizrna
- 100gramůRajčata Cherry
- 200mililitrůVývar telecí
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůCeler řapíkatý
- 100gramůŠalotka
- 1špetkaSůl
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
- 2,5litryVoda pitná
- 2lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
24 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
800 mg
Postup přípravy
- 1Cizrnu opláchneme, očistíme od nečistot a naložíme na 4 hodiny do vody. Spolu s jednou nakrájenou šalotkou, stroužkem česneku a petrželkou dáme vařit do 1 l osolené vody. Uvařenou cizrnu následně rozmačkáme spolu se zeleninou. Na pánvi si rozehřejeme máslo a rozmačkanou směs opečeme spolu s cherry rajčátky do zlatova. Před dopečením přilijeme telecí vývar.
- 2Olivový olej rozpálíme na pánvi a pouze z jedné strany začneme opékat tresku. Filet posypeme tymiánem a prolisujeme k němu stroužek česneku. Celou dobu opékáme pouze z jedné strany, aby nebyla fileta příliš propečená. V případě, že maso je z druhé strany příliš syrové, necháme dopéct pět minut v troubě.
- 3Artyčokům odkrojíme špičky a očistíme je od nečistot. V hrnci si uvaříme vodu s citronovou šťávou a hodíme do ní artyčoky a na kousky nakrájenou šalotku, celer a mrkev. Vaříme téměř do měkka, poté můžeme spolu s masem a cizrnovou směsí podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.