Pečená treska s hruškou a křenem
60 min.
Ingredience
- 1kilogramTreska aljašská
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceTymián čerstvý
- 2lžíceKřen nakládaný
- 150gramůMáslo čerstvé
- 200gramůZakysaná smetana
- 1kusHrušky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
595 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
42 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Zapékací mísu vymažeme máslem a na dno naskládáme filety tresky.
- 2V misce smícháme sůl, pepř, tymián a polovinu směsi nasypeme na tresku a pomažeme ji polovinou křenu. Vše potřeme polovinou másla.
- 3Navrch natřeme polovinu zakysané smetany a poklademe plátky hrušky. Tento postup ještě opakujeme s jednou vrstvou. Potom mísu zakryjeme alobalem a vložíme do trouby předehřáté na 180°C. Vše pečeme asi 30 minut. Poté alobal sejmeme a necháme ještě 15 minut dopéct.
- 4Po upečení ihned servírujeme na připravené talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.