Pečená treska s rudým pestem
32 min.
Ingredience
- 4kusyTreska filety
- 2lžícePetržel hladkolistá
- 0,5lžíceOlej olivový extra panenský
- Rudé pesto
- 180gramůRajčata sušená sterilovaná
- 1kusChilli paprička
- 2lžíceOříšky piniové
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžíceOlej olivový extra panenský
- 2špetkySůl bylinková
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
177 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
13 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 185°C. Sušená konzervovaná rajčata v oleji necháme okapat, pak je pokrájíme a dáme do mixéru. Omytou malou chilli papričku rozřízneme, odstraníme semínka a pokrájenou přidáme k sušeným rajčatům, ještě přidáme oloupaná konzervovaná rajčata, 2 lžíce piniových oříšků, pokrájený stroužek česneku a olej. Směs rozmixujeme na pyré. Pyré podle chuti můžeme dosolit.
- 2Omyté a osušené filety z tresky poklademe na pekáček, který jsme vytřeli olejem (hlavně dno), plátky ryby potřeme rudým pestem a dáme je do středu trouby péct na 15-17 minut.
- 3Mezitím omyjeme svazeček petrželky, vodu z ní setřepeme a pokrájíme ji nadrobno. Upečenou tresku vyjmeme z trouby, po minutě porce poklademe na talíře, posypeme petrželkou a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.