Pečená treska se zeleninou a toastovým chlebem
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3lžícePetržel - nať
- 600gramůFilé z aljašské tresky
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 4plátkyChléb toastový
- 1lžičkaSůl
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
15 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200C.
- 2Mrkev, celer, cibuli a petržel očistíme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Toastový chleba nakrájíme na přibližně stejně velké kostičky. Petrželku nasekáme.
- 3V kastrolu rozehřejeme třetinu másla a kořenovou zeleninu a cibuli asi 5min orestujeme.
- 4Vedle na druhé třetině másla orestujeme toastový chleba dozlatova, poté v míse promícháme se zeleninou, přidáme petrželku a ochutíme solí a pepřem.
- 5Pekáč vytřeme zbytkem másla, naskládáme osolenou tresku, pokapeme citronovou šťávou a zasypeme směsí zeleniny a chleba.
- 6Pečeme asi 25min a poté ihned podáváme, např.s vařenými brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.