Pečená treska v troubě

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
18 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórek opláchneme, odřízneme kořenovou část a zvadlé listy. Nakrájíme na kolečka. Do zapékací nádoby vložíme máslo, necháme rozpustit a vhodíme na něj kolečka pórku.
  • 2
    Opepříme, osolíme a přidáme muškátový oříšek. Zalijeme smetanou a krátce na plotně povaříme. Mezitím předehřejeme troubu na 180 °C.
  • 3
    Do břišní dutiny očištěné tresky i na povrch vetřeme sůl a pepř. Tresku zakapeme šťávou z jednoho citronu, vložíme do zapékací mísy a přikryjeme ji poklicí. Pečeme při teplotě 180 °C celkem 30 minut. Potom odklopíme poklici a pečeme ještě 15 minut. V okamžiku, kdy je možné vytáhnout hřbetní ploutev, je treska upečená.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.