Pečená treska v troubě
65 min.
Ingredience
- 2kusyPórek
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1kilogramTreska aljašská
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
18 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Pórek opláchneme, odřízneme kořenovou část a zvadlé listy. Nakrájíme na kolečka. Do zapékací nádoby vložíme máslo, necháme rozpustit a vhodíme na něj kolečka pórku.
- 2Opepříme, osolíme a přidáme muškátový oříšek. Zalijeme smetanou a krátce na plotně povaříme. Mezitím předehřejeme troubu na 180 °C.
- 3Do břišní dutiny očištěné tresky i na povrch vetřeme sůl a pepř. Tresku zakapeme šťávou z jednoho citronu, vložíme do zapékací mísy a přikryjeme ji poklicí. Pečeme při teplotě 180 °C celkem 30 minut. Potom odklopíme poklici a pečeme ještě 15 minut. V okamžiku, kdy je možné vytáhnout hřbetní ploutev, je treska upečená.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.