Pečená vepřová krkovice se sardelovou náplní
105 min.
Ingredience
- 2lžíceSardelová pasta
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2kusyŽemle tuková
- 125mililitrůMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 600gramůVepřová krkovička
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 150mililitrůBešamel
- 600gramůBrambory vařené
- 4lžícePažitka
- 3lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
871 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
60 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme sardelovou náplň. Sardelovou pastu utřeme s máslem, vmícháme žemle namočené v mléce, vejce, pepř a důkladně promícháme.
- 2Vepřovou krkovici bez kosti opečeme ze všech stran na pánvi se sádlem. Sádlo s výpekem slijeme do pekáče a maso na povrchu nařízneme do hloubky 20-30 mm, zářezy vyplníme sardelovou náplní a maso přendáme na pekáč se sádlem.
- 3Maso pečeme v troubě po každé straně 45 minut, při pečení ho poléváme horkým hovězím vývarem. Asi 10 minut před koncem pečení maso zalijeme bešamelovou omáčkou.
- 4Hotové maso naporcujeme, rozdělíme na talíře, polijeme zahuštěným výpekem a podáváme s vařenými bramborami posypanými nasekanou pažitkou
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.