Pečená vepřová kýta
175 min.

Ingredience
- 2kilogramyVepřová kýta
- 20mililitrůOlej slunečnicový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 60gramůMrkev kořen
- 120gramůCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
825 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
54 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
862 mg
Cukr
848 mg
Postup přípravy
- 1Do kůže kýty uděláme dlouhé zářezy, vzdálené od sebe asi 1 cm. Maso potřeme trochou oleje, dobře ji osolíme, opepříme a dáme pekáč.
- 2Maso obložíme kolečkami mrkve a cibule. Pokud používáme teploměr, zapíchneme jej doprostřed masa. Kýtu pečeme 2 1/2 hodiny, teploměr by měl ukazovat 90 C. Podle potřeby podléváme trochou vody.
- 3Z výpeku odstraníme mrkev a cibuli, kromě 1 lžíce sebereme všechen tuk.
- 4Výpek zaprášíme moukou, osmažíme ji, zalijeme vývarem a vaříme, aby se rozpustily všechny připečeniny. Šťávu osolíme, opepříme
- 5a přecedíme do omáčníku. Podáváme ji k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.