Pečená žebra naložená v rajčatové omáčce
170 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřová žebra
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 2lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 150mililitrůOcet jablečný
- 125gramůCukr třtinový
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 300mililitrůRajčata sekaná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
30 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
311 mg
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Žebra pečeme na 150 °C podlitá vodou a přikrytá aspoň hodinu a půl.
- 2Mezitím si nakrájíme cibuli na jemno a opečeme ji na oleji do měkka. Pak vmícháme česnek, uzenou papriku a chilli koření a restujeme 1 minutu. Poté přidáme passatu, protlak, ocet, cukr a vaříme 10 minut.
- 3Žebra potřeme připravenou omáčkou a dáme je na plech s pečícím papírem. Pečeme 40 minut na 220 °C. Občas otáčíme a potíráme omáčkou.
- 4Žebra podáváme naporcovaná se zbylou omáčkou k namáčení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.