Pečená zelenina s Aljašskou treskou
42 min.
Ingredience
- Na vytření pekáčku
- Rybí filé
- 200gramůAljašská Treska filé LIDL
- 2špetkySůl mořská
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2špetkyKmín drcený
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- Zelenina
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika oranžová
- 1kusChilli paprička
- 200gramůCuketa
- 3kusyRajčata
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2špetkyPepř bílý
- 0,25lžičkaSůl bylinková
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
6 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 200°C. Omyté papriky a chilli papričku rozkrájíme, zbavíme semínek, papriky pokrájíme na proužku, chilli na nudličky. Omytou cuketku, rajčata pokrájíme na silnější kolečka, oloupané cibule na tenká kolečka, stroužky česneku na plátky. Zeleninu v míse promícháme se solí a čerstvě pomletým pepřem.
- 2Mražené rybí filé z Aljašské tresky omyjeme, osušíme posypeme solí, pepřem, červenou paprikou a kmínem. Dno pekáčku vytřeme olejem, pak zeleninu rozložíme po celém dně, na zeleninu poklademe porce rybího filé, vše pokapeme olivovým olejem, pekáček zakryjeme a vložíme do středu vyhřáté troubu. Pečeme 15 minut, pak odebereme poklici, filé obrátíme a vše pečeme bez poklice dalších 15-20 minut. Během pečení rybu polijeme 1-2x šťávou, kterou pustila zelenina.
- 3Upečené porce rybího filé dáme na talíře, dokola je obložíme upečenou zeleninou a hned servírujeme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.