Pečená zelenina s Aljašskou treskou

42 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
6 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 200°C. Omyté papriky a chilli papričku rozkrájíme, zbavíme semínek, papriky pokrájíme na proužku, chilli na nudličky. Omytou cuketku, rajčata pokrájíme na silnější kolečka, oloupané cibule na tenká kolečka, stroužky česneku na plátky. Zeleninu v míse promícháme se solí a čerstvě pomletým pepřem.
  • 2
    Mražené rybí filé z Aljašské tresky omyjeme, osušíme posypeme solí, pepřem, červenou paprikou a kmínem. Dno pekáčku vytřeme olejem, pak zeleninu rozložíme po celém dně, na zeleninu poklademe porce rybího filé, vše pokapeme olivovým olejem, pekáček zakryjeme a vložíme do středu vyhřáté troubu. Pečeme 15 minut, pak odebereme poklici, filé obrátíme a vše pečeme bez poklice dalších 15-20 minut. Během pečení rybu polijeme 1-2x šťávou, kterou pustila zelenina.
  • 3
    Upečené porce rybího filé dáme na talíře, dokola je obložíme upečenou zeleninou a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.