Pečená zeleninová polévka na marocký způsob
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 300gramůDýně
- 1kusBrambory rané
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceKoření ras el hanout
- 300gramůMrkev kořen
- 1,3litryVývar zeleninový
- 1lžíceMáta
- 300gramůPetržel kořen
- 6lžicŘecký jogurt
- 1,5lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
10 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na 8 měsíčků. Mrkev, petržel, bramboru a dýni nakrájíme na dvoucentimetrové kousky. Vše dáme spolu s celými oloupanými stroužky česneku do pekáčku. Okořeníme kořením a zastříkneme olejem. Pečeme 35 minut na 200 °C.
- 2Poté zeleninu zalijeme vývarem a povaříme 5 minut. Rozmixujeme.
- 3Rozdělíme do talířů, ozdobíme jogurtem a nasekanou mátou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.