Pečená zvěřina na zelí
140 min.
Ingredience
- 400gramůKančí kýta
- 400gramůSrnčí kýta
- 150gramůSlanina vepřová
- 2kusyCibule
- 500gramůZelí hlávkové bílé
- 500gramůZelí kysané
- 120gramůŠvestky sušené
- 200gramůKlobása Dunajská
- 1lžičkaSůl
- 4kusyBobkový list
- 700mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
712 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
36 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, všechno maso očistíme a nakrájíme na kostky, klobásu sloupneme a nakrájíme na kolečka, švestky vypeckujeme a pokrájíme. Syrové zelí nakrájíme na nudličky, kysané zelí scedíme a překrájíme, zelí promícháme.
- 2Ve velkém kastrolu zpěníme cibuli na slanině, přidáme maso a osmažíme. Maso přeložíme na mísu a do kastrolu vložíme vrstvu zelí, poklademe částí masa, švestek, klobásy, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a překryjeme zelím.
- 3Opakujeme vrstvení, až využijeme všechny suroviny. Směs zalijeme pivem a pomalu dusíme v předehřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.