Pečené bifteky s kořeněnou zálivkou
135 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí maso zadní
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 30gramůMáslo čerstvé
- Na zálivku
- 1kusCibule
- 150mililitrůKečup
- 60mililitrůOcet vinný
- 200mililitrůVoda pitná
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
25 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
721 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso nakrájíme na 4 plátky, cibuli nakrájíme nadrobno. V míse smícháme kečup, ocet, vodu, hořčici, cukr, cibuli, worcester, sůl a pepř.
- 2V kastrole, který můžeme použít i do trouby, na rozpáleném oleji a másle osmažíme plátky masa po obou stranách dohněda. Maso přelijeme zálivkou a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě asi 2 hodiny. Během pečení maso obracíme a je-li třeba, přilijeme horkou vodu.
- 3Upečené plátky hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.