Pečené bochánky s česnekem

50 min.
Ukrajina

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
17 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnku vlijeme trochu mléka, nasypeme do něj rozdrobené droždí, lžičku cukru a mouky, promícháme, na teplém místě necháme vzejít kvásek.
  • 2
    Do mísy nasypeme mouku, cukr, přidáme olej, mléko, špetku soli, žloutek, kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple vykynout. Plech vymažeme máslem, z těsta vytvarujeme bochánky, vyskládáme na plech, potřeme bílkem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do zlatova.
  • 3
    Česnek prolisujeme, smícháme se solí, panenským olejem a před podáváním bochánky potřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.