Pečené bochánky s česnekem
50 min.
Ingredience
- 250gramůMouka polohrubá
- 15gramůCukr krupice
- 15mililitrůOlej slunečnicový
- 15gramůDroždí
- 150mililitrůMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 10gramůSůl
- 30gramůČesnek
- 20mililitrůOlej olivový extra panenský
- 25gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
17 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do hrnku vlijeme trochu mléka, nasypeme do něj rozdrobené droždí, lžičku cukru a mouky, promícháme, na teplém místě necháme vzejít kvásek.
- 2Do mísy nasypeme mouku, cukr, přidáme olej, mléko, špetku soli, žloutek, kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple vykynout. Plech vymažeme máslem, z těsta vytvarujeme bochánky, vyskládáme na plech, potřeme bílkem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do zlatova.
- 3Česnek prolisujeme, smícháme se solí, panenským olejem a před podáváním bochánky potřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.