Pečené bramborové kroužky

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
22 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
8 g
Cukr
937 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé je oloupeme
  • 2
    a nastrouháme. Do strouhaných brambor vmícháme xantanovou gumu, jedno celé vejce, směs ochutíme solí a asi 300 g bezlepkové mouky. Ze surovin vypracujeme tuhé těsto, ze kterého buď vyválíme tenkou placku a z ní následně vykrájíme tenká kolečka, Také však můžeme těsto rozválet na tenké válečky, které spojíme do tvaru kroužků. S těstem pracujeme rychle, protože těsto rychle řídne! Hotové kroužky pečeme na litinové nebo teflonové pánvi. Před podáváním nasekáme cibuli a slaninu nadrobno, opečeme na oleji. Hotové bramborové kroužky podáváme přelité smaženou cibulí a slaninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.