Pečené bramborové kroužky
100 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 2litryVoda pitná
- 300gramůMouka bezlepková Mantler
- 1lžičkaXantanová guma
- 1lžičkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- Na polití
- 1lžíceOlej stolní
- 1kusCibule
- 20dekagramůAnglická slanina
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
22 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
8 g
Cukr
937 mg
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé je oloupeme
- 2a nastrouháme. Do strouhaných brambor vmícháme xantanovou gumu, jedno celé vejce, směs ochutíme solí a asi 300 g bezlepkové mouky. Ze surovin vypracujeme tuhé těsto, ze kterého buď vyválíme tenkou placku a z ní následně vykrájíme tenká kolečka, Také však můžeme těsto rozválet na tenké válečky, které spojíme do tvaru kroužků. S těstem pracujeme rychle, protože těsto rychle řídne! Hotové kroužky pečeme na litinové nebo teflonové pánvi. Před podáváním nasekáme cibuli a slaninu nadrobno, opečeme na oleji. Hotové bramborové kroužky podáváme přelité smaženou cibulí a slaninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.