Pečené bramborové placky

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
790 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
49 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
5 g
Cukr
475 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Umyté brambory oloupeme, dáme do vody, přidáme 1/2 lžíce soli a uvaříme doměkka. Měkké brambory scedíme, rozkucháme na jemno, přidáme mouku, rozředěné kvasnice v 0,5 dl vody se špetkou cukru a pokud bude třeba, brambory dosolíme podle chuti.
  • 2
    V misce utřeme měkké máslo do pěny, přimícháme k němu sádlo a žloutky, vše našleháme a smícháme s bramborami, přidáme mouku, znovu umícháme, těsto zakryjeme a necháme odpočinout až 1 hodinu.
  • 3
    Po hodině bramborové těsto vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme placku silnou asi 1 cm. Větším vykrajovátkem (nebo sklenicí) vykrajujeme placky, položíme je na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehanými bílky a dáme péct do dobře vyhřáté trouby.
  • 4
    Pečeme asi 20 minut při 200 °C.
  • 5
    Placky podáváme teplé i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.