Pečené bramborové placky
55 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 500gramůBrambory
- 250gramůMáslo čerstvé
- 70gramůSádlo škvařené
- 10gramůDroždí
- 0,5decilitrVoda pitná
- 1špetkaCukr krupice
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
790 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
49 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
5 g
Cukr
475 mg
Postup přípravy
- 1Umyté brambory oloupeme, dáme do vody, přidáme 1/2 lžíce soli a uvaříme doměkka. Měkké brambory scedíme, rozkucháme na jemno, přidáme mouku, rozředěné kvasnice v 0,5 dl vody se špetkou cukru a pokud bude třeba, brambory dosolíme podle chuti.
- 2V misce utřeme měkké máslo do pěny, přimícháme k němu sádlo a žloutky, vše našleháme a smícháme s bramborami, přidáme mouku, znovu umícháme, těsto zakryjeme a necháme odpočinout až 1 hodinu.
- 3Po hodině bramborové těsto vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme placku silnou asi 1 cm. Větším vykrajovátkem (nebo sklenicí) vykrajujeme placky, položíme je na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehanými bílky a dáme péct do dobře vyhřáté trouby.
- 4Pečeme asi 20 minut při 200 °C.
- 5Placky podáváme teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.