Pečené brambory na kachním sádle
75 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 3lžíceKachní sádlo
- 5gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
145 kcal
Bílkoviny
6 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Vápník
75 mg
Postup přípravy
- 1Nakrájené brambory dáme do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Vaříme 1 minutu a procedíme.
- 2Brambory vrátíme do nádoby, zatřeseme jimi na mírném plameni, aby se jejich povrch zdrsnil a usušily se.
- 3Na pekáč dáme tuk, silně ho rozehřejeme a nasypeme brambory.
- 4Promícháme je s tukem, aby se obalily. Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C a občas je obrátíme. Po 45-60 minutách, když jsou měkké, křupavé a zlatavé, je osolíme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.