Pečené brambory na německý způsob
70 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1lžíceSůl
- 4lžícePepř 4 barev
- 4lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
141 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Vápník
50 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané a omyté brambory osušíme a do každé brambory uděláme nožem několik zářezů do 3/4 hloubky. Brambory nerozřežeme úplně, musí mít spodní části v celku.
- 2Brambory poklademe na olejem vymaštěný plech. Pak je potřeme slunečnicovým olejem, dobře osolíme, okořeníme čerstvě pomletým pepřem 4 barev a dáme upéct do předem vyhřáté trouby.
- 3Pečeme při 180°C přibližně 1 hodinu.
- 4Upečené brambory mají zlatohnědou kůrku. Podáváme samostatně nebo jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.