Pečené brambory na německý způsob

70 min.
Německo
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
141 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Vápník
50 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané a omyté brambory osušíme a do každé brambory uděláme nožem několik zářezů do 3/4 hloubky. Brambory nerozřežeme úplně, musí mít spodní části v celku.
  • 2
    Brambory poklademe na olejem vymaštěný plech. Pak je potřeme slunečnicovým olejem, dobře osolíme, okořeníme čerstvě pomletým pepřem 4 barev a dáme upéct do předem vyhřáté trouby.
  • 3
    Pečeme při 180°C přibližně 1 hodinu.
  • 4
    Upečené brambory mají zlatohnědou kůrku. Podáváme samostatně nebo jako přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.