Pečené brambory na sádle
44 min.
Ingredience
- 12kusůBrambory
- 1,5lžičkySůl
- 2lžíceSádlo škvařené
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
193 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Vápník
87 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nakrájíme je na větší kusy a dáme do studené vody. Přidáme lžičku soli. Až se začnou vařit, necháme je vařit ještě 4 minuty, pak odstavíme a slijeme.
- 2Mezitím si při teplotě 220 °C necháme rozpálit plech v troubě. Když je rozpálený, přidáme na něj dvě lžíce sádla a necháme v troubě rozpálit. Poté přidáme i brambory, osolíme a pečeme 30 minut.
- 3Výsledné brambory budou krásně křupavé na povrchu a jemné vevnitř.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.