Pečené brambory plněné nivou
83 min.
Ingredience
- 8kusůBrambory
- 150gramůSýr Niva (Rokfór)
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 80mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
164 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
94 mg
Postup přípravy
- 1Nivu rozdrobíme, petrželovou nať jemně nasekáme.
- 2Velké syrové brambory omyjeme kartáčkem, neloupeme. Každou bramboru zabalíme do alobalu a pečeme zhruba 60 minut na roštu v troubě.
- 3Upečené brambory vyjmeme z alobalu, necháme prochladnout, seřízneme oba vrcholy a brambory opatrně vydlabeme, abychom zachovali tvar brambory a aby měla vydlabaná brambora „dno“.
- 4Vydlabanou bramborovou hmotu rozmačkáme s rozdrobenou nivou, přimícháme smetanu, změklé máslo a petrželovou nať. Umícháme hladkou hmotu, kterou plníme brambory, postavíme je na plech vyložený pečícím papírem a horké troubě zhruba 8 minut zapékáme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 8. 8. 2015
Pečené brambory plněné nivou
Pečené brambory plněné nivou chutnaly mě i manželovi. Dvouletému synovi jsem naplnila bramboru eidamem, ale ten se mi připekl na alobal, takže měl nakonec jen obyčejnou pečenou bramboru. Niva se k alobalu nepřilepila a brambory takto naplněné byly více než vynikající. K bramborám jsme si dali zeleninový salátek z ledového salátu, rajčat, papriky a salátové okurky a letní večeře na terase byla příjemným zpestřením horkého dne. Určitě doporučuji tento recept vyzkoušet. Je snadný, rychlý a ani ne moc finančně náročný.