Pečené brambory po švédsku
40 min.
Ingredience
- 350gramůBrambory
- 5decilitrůVoda pitná
- 2lžícePetržel kudrnka
- 4špetkySůl
- 4špetkyPepř bílý
- 1lžičkaCukr moučkový
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
131 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
8 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté brambory dáme do hrnce s 5 dl vody a uvaříme je do měkka. Vaříme je asi 20 minut, poté scedíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky o velikosti přibližně 2 x 2 cm. Petrželku kudrnku omyjeme, vodu setřepeme, drobně pokrájíme. V pekáči rozehřejeme máslo, na něj dáme pokrájené brambory, osolíme, posypeme bílým pepřem, práškovým cukrem a osmažíme je za častého promíchávání do zlatova.
- 2Brambory dáme na talíře, posypeme petrželkou, podáváme jako přílohu k pečenému i vařenému masu, rybám a pod..
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.