Pečené brambory s bylinkami

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
28 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Vápník
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nové brambory pečlivě omyjeme a slupku neodstraňujeme. Nakrájíme na kolečka a vkládáme do olejem vymazaného pekáčku. Každou vrstvu bramborových koleček potřeme rozpuštěným máslem a posypeme posekanými čerstvými bylinkami. Použijeme nejlépe petrželku, bazalku, jarní cibulku a rozmarýn. Můžeme použít i jiné bylinky podle chuti. Nezapomeneme osolit a opepřit.
  • 2
    Poslední vrstvu brambor potřeme máslem, ale bylinkami již nesypeme. Ty si necháme čerstvé na ozdobu upečených brambor.
  • 3
    Pečeme při střední teplotě 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 8. 8. 2015
Pečené brambory s bylinkami
Moc dobré brambůrky, pekla jsem je v remosce na papíře na pečení. Nepoužila jsem jen pepř, měla jsem je ke kuřecímu steaku s čerstvě drceným pepřem. Myslím, že hodně lidem budou tyto brambory vyhovovat i bez masa. Jen bych zvýšila množství brambor na jednu porci, asi na 250 g. Pokud je ale bohatá zeleninová obloha tak by mohlo stačit. Jinak místo másla jde použít např. Rama. To pro ty, co si musí hlídat cholesterol :-)