Pečené brambory s česnekem pro alergiky na laktózu, lepek, ořechy a vejce

48 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
50 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 220 °C.
  • 2
    Dvěma lžícemi oleje vymažeme pekáč a vložíme ho do trouby, aby se v ní zahřál.
  • 3
    Oškrábeme brambory a pokrájíme je na čtvrtky. Do kastrolu vlijeme vodu a přivedeme ji k varu. Vložíme brambory a 2 minuty je vaříme. Poté z nich slijeme vodu a ochladíme je. Osušíme v utěrce.
  • 4
    Oloupeme česnek a rozdělíme na jednotlivé stroužky, které také oloupeme.
  • 5
    Čtvrtky brambor vložíme společně se stroužky česneku do horkého oleje v pekáči. Obracíme je, aby se obalily olejem. Zasypeme mořskou solí a vložíme zpět do trouby.
  • 6
    Pečeme 40 minut, než brambory zhnědnou a budou křupavé. Podáváme teplé. Během pečení brambory dvakrát obrátíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.