Pečené brambory s česnekem pro alergiky na laktózu, lepek, ořechy a vejce
48 min.
Ingredience
- 8kusůBrambory
- 1špetkaSůl mořská
- 1litrVoda pitná
- 4lžíceOlej olivový
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
50 mg
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 220 °C.
- 2Dvěma lžícemi oleje vymažeme pekáč a vložíme ho do trouby, aby se v ní zahřál.
- 3Oškrábeme brambory a pokrájíme je na čtvrtky. Do kastrolu vlijeme vodu a přivedeme ji k varu. Vložíme brambory a 2 minuty je vaříme. Poté z nich slijeme vodu a ochladíme je. Osušíme v utěrce.
- 4Oloupeme česnek a rozdělíme na jednotlivé stroužky, které také oloupeme.
- 5Čtvrtky brambor vložíme společně se stroužky česneku do horkého oleje v pekáči. Obracíme je, aby se obalily olejem. Zasypeme mořskou solí a vložíme zpět do trouby.
- 6Pečeme 40 minut, než brambory zhnědnou a budou křupavé. Podáváme teplé. Během pečení brambory dvakrát obrátíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.