Pečené chlebíčky ke guláši
180 min.
Ingredience
- 1kilogramMouka pšeničná hladká
- 0,5decilitrMléko polotučné
- 2lžičkyCukr krupice
- 2lžičkySůl
- 100gramůDroždí
- 1lžíceKmín celý
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 6lžicSádlo škvařené
- 1lžičkaSezam - semena
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
19 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
517 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mléko nalijeme do hrníčku, trochu zahřejeme, přidáme cukr, droždí a necháme vzejít kvásek, který necháme v teple vykynout.
- 2Máslo a sádlo rozehřejeme, osolíme, vylijeme do misky, přidáme kvásek, pomalu přidáváme mouku a vařečkou vypracujeme těsto, které vyklopíme na vál a rukama zpracováváme, až se přestane lepit na ruce. Přikryjeme a dáme na teplé místo kynout na 60 minut.
- 3Pomocí menší naběračky rukama tvarujeme housky, skládáme je na pečicím papírem vyložený plech a necháme 60 minut kynout.
- 4Pečivo potřeme rozšlehaným vejcem, posolíme, posypeme kmínem a sezamovými semínky a pečeme v troubě přibližně 60 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.