Pečené filé s hráškem
40 min.
Ingredience
- 600gramůFilé rybí
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 500gramůHrášek
- 120gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaCukr moučkový
- 3lžíceVoda pitná
- 100gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
47 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Filé necháme částečně rozmrazit, nakrájíme na porce, které osolíme a opepříme, obalíme v mouce (lžičku mouky necháme na zahuštění hrášku) a v pánvi na rostlinném oleji po obou stranách opečeme. Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C. Pečeme 10 minut.
- 2Konzervovaný hrášek scedíme, dáme do kastrolu, přilijeme vodu, přidáme cukr, osolíme a povaříme.
- 3Lžičku hladké mouky smícháme s máslem a vzniklým moučným máslem hrášek zahustíme. Chvíli povaříme.
- 4Na talíře klademe porce pečeného filé, na ně navrstvíme hrášek. Podáváme přelité šťávou vypečenou z ryb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.