Pečené filé s tvarohovou majonézou
30 min.
Ingredience
- majonéza
- 250gramůTvaroh jemný
- 120gramůMajonéza
- 0,5špetkaSůl
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaCukr krupice
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 500gramůFilé z aljašské tresky
- 100mililitrůOlej stolní
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
50 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
107 mg
Cukr
683 mg
Postup přípravy
- 1Omyté porce filé osolíme, pokapeme citronovou šťávou, posypeme mletou paprikou a po obou stranách opečeme na pánvi na oleji.
- 2Příprava majonézy: měkký tvaroh smícháme s majonézou, osolíme, osladíme a ochutíme citronovou šťávou. Nakonec vmícháme rajčatový protlak a mletou papriku.
- 3Opečené porce filé upravíme na talíře a podáváme s tvarohovou majonézou.
- 4Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.